nuffnang

my nuffnang

visitor 2011

Khamis, 5 Januari 2017

My new pump


dah sampai my real bubee ni...
kecik molek je..
so pump ni tinggal je kat umah..
if nak g mana2 leh bawak..
tgh plan nak belajar mengepam dalam kete sementara jalan jem balik keje..
hehehe

Rabu, 4 Januari 2017

1st day


gini lah gaya nya..
satu hari di tadika...
penat ya amat ye darin

tahun 2017 darin dah 5 thn..
besar dah darin (mmg saiz besar pun)
walaupun perkembangan darin ni slow skit..
slow tu dari segi bercakap..
sbb lidah dia takleh sebut 's'
dan dia lebih suka berbahasa english (mungkin senang nak sebut)

cth ye:
darin tak reti sebut 'tengok'
kalau darin sebut akan bunyi 'ngok'
so imagine dia sebut...
"mama,.ngok tu" (maksud dia..mama, tgk tu)
kami gelak2 kan dia..(jahat mak pak)
lama2 dia tukarkan perkataan 'ngok' tu kepada 'look'
so skrang darin akan cakap kat aku..
"mama...look" (huhuhu)
ok ...dia blaja mana bahasa english
since korang tau aku mana lah berbahasa english tu...
darin ni kuat tgk cerita 'peppa pig'...huhuhu
english dia lain macam but senang nak sebut..
so byk perkataan english dia blaja situ...
huhuhu

berbalik kepada tadika..
darin ..kitorng daftarkan di tadika bijak, jalan gurney ni
so far review tadika ni rata2 ok je..
cuma aku tak tau ..yang dorang tak mandikan budak2 ni and budak2 ni tak tido ptg..
so darin..dah daftar kan..so sila harung dulu...
kalau rasa takleh utk dok satu hari di tadika..kita tukar ke setengah hari nnti..
tp utk masa skrang..sila g tadika..

so far dia suka tadika ni..
di akan cakap nak g tadika baru...
walaupun mandi pagi ada drama..
tp tetap aku mandikan memandangkan tengahari tak mandi..
moga2 darin akan ok..
insyaallah..amin..

oklah nak breakfast dulu..
babai

Jumaat, 30 Disember 2016

Real bubee pam


At last..aku beli gak pam ni
aku sebenarnya dh ada pam lama
pam spectra dew tu
Tp bila pk nk travel
better beli yg leh cucuk guna usb kan
so bila tgk review kwn2 terdekat ckp ok..
aku pun belilah
teramat murah...tak sabar nk tunggu sampai dah..
nnti dh pk aku review yek

#beli yg murah2 je lah..duit dh abis anak nk pakai bt bukak skolah
#moga2 sesuai ngn aku

Isnin, 19 Disember 2016

Budak demok


budak demok dah naik walker...
kadang2 aku ni risau gak leh dah ke budak demok ni naik walker kan..
baru 6 bulan kot...
tp so far xdelah si minah demok ni xde meraung menangis...
siap lepak dpn tv adalah...
tgk timmy time...
yeahhhh

p/s: leh mama mengemas umah dah..umah mama dah mcm tongkang pecah daaaaaaaaaaa

Isnin, 5 Disember 2016

klcc


tajuk lain isi citer lain skit..
tgk mek kat atas ni..
dah cun dah ambik gambo dpn klcc..
tp spoil dok gelek bekas mainan dia..
ayooo darin awat nye...

korang ada tak anak2 korang spesis mcm ni...
penat dah ckp...
g mana2 dok kelek lah bekas putih tu..
dlm tu ada mainan lego n masak2 dia...

p/s: lama tak sembang..so ini lah mukadimahnye...
assalamualaikum...

taip je apa saja

Memuatkan ...

nuffnang

Pengikut